Украина, 65000, г. Одесса, ул. Новосельского - 94, оф. 20

Оптимальна підлогу для продуктового складу

фев

01

2019

Підлоги є основою будь-якого приміщення і продуктовий склад не виняток. В даному випадку важливою умовою є не тільки міцність покриття, але і його відповідність санітарним нормам по зберіганню харчових продуктів. У приміщеннях такого роду покриття для підлоги відчуває велике навантаження, а використання спеціалізованої техніки і багаторівневих стелажів лише збільшує її.

Регулярні падіння вантажів, певний температурний режим, рівень вологості, необхідність підтримувати чистоту при зберіганні продуктів також руйнівно впливають на поверхню. Завдяки постійному впливу термін життя підлог у складських приміщеннях трохи нижче, ніж у всіх інших, хоча сучасні технології дозволяють продовжити його до 20 років і більше. Слід відразу зазначити, що для зберігання продуктів харчування не допускаються покриття з використанням дьогтю і дьогтьових мастик.

Особливості вибору підлоги для продуктового складу

Яким же критеріям має відповідати ідеальна підлогу на складі для зберігання продуктів харчування:

  • Стійкість до стирання і абразивного впливу - один з основних критеріїв для підлогових поверхонь на будь-яких складах.
  • Стійкість при механічних навантаженнях. Такого роду вплив найбільш сильний в робочих зонах і місцях використання спеціалізованої техніки.
  • Ударні навантаження (падіння важких предметів і вантажів) - звичайне явище на складах, а значить і покриття повинне успішно протистояти пошкодженям, тріщинам і сколам.
  • Антистатичність є найважливішою умовою для складів, де використовується техніка, чутливе електронне обладнання.
  • Стійкість до перепадів температури. Найчастіше склади не опалюються, а для зберігання продуктів харчування часто використовуються холодильні агрегати та підтримується певний температурний режим.
  • Протиковзкі властивості - слизькі поверхні неприпустимі для покриття поверхонь підлог, адже це в першу чергу є запорукою безпечної роботи в приміщенні складу.
  • Стійкість до ультрафіолетового випромінювання є невід'ємною характеристикою покриття для складів, що знаходяться під відкритим небом або з високим відсотком засклених поверхонь.
  • Вологонепроникність - одне з найважливіших властивостей покриття поверхні підлоги на продуктовому складі, так як вам буде потрібно постійно підтримувати чистоту і певну вологість.
  • Протипожежна безпека - легко займисті і сильно димлячі матеріали на складах також неприпустимі, так що горючі покриття відразу ж виключаються.
  • Шумопоглинання в більшості випадків не є основним критерієм, однак важливо в приміщеннях, з постійним переміщенням вантажів, які зберігаються і використанням спеціалізованої техніки.

Ідеально відповідають всім заданим критеріям покриття з бетону, однак регулярні пошкодження ведуть до утворення тріщин і розколів, що є причиною постійного утворення пилу, що осідає на всіх доступних поверхнях. Даний фактор також є дуже небажаним при роботі з продуктами харчування. Убезпечити себе від пошкодження такого роду дозволяє використання матеріалів на основі полімерів в особливо міцних видах бетонного покриття для підлоги.

Підібрати оптимальний спосіб захисту слід, виходячи із заданих вимог, з урахуванням специфіки роботи складу. Однак варто враховувати, що даний вибір краще всього довірити професіоналам. Бетонне покриття зовсім не означає, що приміщення буде сірим і монотонним. Новітні технології дозволяють створювати покриття для підлоги різноманітних кольорів і задовольнити побажання самого вибагливого клієнта. Сучасна підлога - це естетична краса, надійність, міцність і легкість підтримки санітарно-гігієнічних норм.


banner

Наши достижения

banner
banner
banner