Украина, 65000, г. Одесса, ул. Новосельского - 94, оф. 20

Магнезіальні підлоги - області застосування і характеристики

мар

06

2019

Магнезіальні підлоги - довговічні і високоміцні підлоги промислового типу, які здатні витримати навіть високоинтенсивні і високонавантажені режими експлуатації.

Що стосується експлуатаційних характеристик даного виду підлог, то вони в повній мірі забезпечені рідкісними властивостями магнезиального цементу. Усередині магнезиального каменю, він максимально міцно з'єднує елементи мінеральних наповнювачів за допомогою сітки, яка складається з спіралеподібних трубчастих і взаємно-переплетених ниткоподібних кристалів. Завдяки магнезиальній в'яжучій основі виробляють різні види каменеподібних матеріалів, що мають наперед задані певні особливості.

Підлога, яка зроблена з магнезиального цементу, є абсолютно безпилою і дуже міцною, з мінімальним стиранням і дуже високою твердістю, вона стійка до ударних навантажень і зовсім не тримає на собі статичну електрику, має невелику теплопровідність і є оптимальною основною для підлог, які передбачають функцію підігріву. Підлога антісептічна й гігієнічна, її не може зруйнувати грибок-мікроміцет, тому що в її складі знаходиться бактерицидна мінеральна сіль, а ще у неї дуже високий рівень звукопоглинання.

Магнезіальні підлоги за дуже короткий проміжок часу починають тверднути і набирати максимальної міцності, з цієї причини починати використовувати підлогу можна вже через майже 5-10 годин після того, як вона буде покладена фахівцями, а це суттєво зменшує терміни проведення ремонтних і будівельних робіт та дозволяє паралельно провести якісь суміжні роботи на об'єкті. Експлуатувати підлогу в повній мірі (ударні навантаження, проїзд автотехніки) можна після 2-3 діб.

Ще одна велика перевага даного виду підлоги - для її монтажу не потрібно проводити спеціальну підготовку попередньої основи. Дуже високий рівень адгезії надає можливість робити магнезіальні підлоги на будь-яких підставах (не плитці, металі, асфальті, бетоні) без попередньої спеціальної підготовки і проведення армування існуючої на даний момент основи.

Через високий рівень еластичності даний вид підлоги може бути виконаний з наявністю мінімальної кількості деформаційних швів, тому що усадка цього матеріалу зовсім не велика і на підлогах не утворюються тріщини.

Найменша товщина підлог, які виконані магнезіальною нівелірмассою, при максимальній рівності підлоги може мати +/- 3 міліметри. Ідеальний рівень товщини бетону, який покладений на магнезиальне в'яжуче 25-40 міліметрів, що дає можливість вирівняти основу і одночасно укласти якесь естетичне і міцне покриття на підлогу.

Характеристики міцності, які мають магнезіальні підлоги (затвердіння при вологості повітря 60% і t0 200С):

  • міцність з'єднання з бетоном - не менш 2 МПа;
  • міцність на розтяжку при вигині через 28 днів може доходити до 10 МПа;
  • міцність на стиск через один тиждень може досягати 30 МПа, а через чотири тижні - 50 МПа

Декоративність даного виду підлог надається шляхом додавання до їх розчину різних кольорів, а також наповнювачів з натуральних каменів різної фракції. Щоб отримати оптимальний декоративний ефект, наносять покриття полімерними складами, а конкретно - поліуретановими підлоговими складами.

Основні характеристики, які мають магнезіальні підлоги:

  • декоративність;
  • вогнестійкість;
  • антісептічність;
  • пожежна безпека;
  • гігієнічність;
  • антистатичність;
  • беспилність, хімічна стійкість;
  • висока міцність;
  • екологічність;
  • монолітність;
  • теплоізоляція і звукопоглинання;
  • іскробезпечність.

Основні галузі, в яких застосовуються магнезіальні підлоги: фармакологічні підприємства, медичні установи (поліклініки та лікарні), підприємства хімічної промисловості, оздоровчо-культурні комплекси, виробництва на яких випускають легко-займисті продукти, виставкові зали, вибухонебезпечні виробництва, торгові центри, харчові комбінати, склади, депо для ремонту вагонів, автомобільні паркінги, автомобільні сервіси.


banner

Наши достижения

banner
banner
banner