Украина, 65000, г. Одесса, ул. Новосельского - 94, оф. 20

Рекомендації по догляду та очищенню полімерних покриттів підлог

мар

06

2019

Щоб полімерні покриття підлог довгий період часу зберігали високі декоративні властивості, потрібно правильно доглядати за ними. Рекомендації в даній статті будуть найбільш актуальними для епоксидного покриття підлоги, у якого низька стійкість до стирання. Поради, з якими Ви зможете тут ознайомитися не є обов'язковими, проте, вони значно полегшать підтримання Вашого покриття в дуже хорошому стані протягом багатьох років.

Загальні поради з прибирання та догляду

Інтенсивність і частоту прибирання підлоги потрібно визначати швидкістю забруднення. Під час прибирання спеціальну увагу слід приділяти ділянкам на підлозі що зазнали максимальних навантажень. Якщо доглядати за ними регулярно, довговічність покриття підвищиться до максимуму, а витрати на прибирання стануть менші. Правильно обладнані стоки і система дренажу можуть істотно знизити забруднення підлоги, облаштування дренажів потрібно проводити під час планування основи, перед тим як буде здійснено монтаж наливного покриття. Догляд за цим покриттям можна розділити на пару етапів.

Первинний догляд. Для максимального захисту покриття, яке має високі декоративні властивості, дуже важливий первинний догляд. Даний догляд полягає в нанесенні на підлогу дуже тонкої плівки для захисту від подряпин, забруднень та ін. Перший раз потрібно наносити захисний шар на нову і чисту підлогу, через 5 днів після її монтажу перед початком експлуатації. Він складається з ручного нанесення 2-х шарів засобу для полірування. Наносити засіб потрібно в чистому вигляді. Період проміжної сушки кожного шару близько 2-3 годин. Наносити засіб необхідно за допомогою гумового скребка. При інтенсивній експлуатації підлоги плівка буде зношуватися, тому її необхідно буде періодично відновлювати.

Дотримання чистоти. Підлогу потрібно прибирати щотижня або щодня. Регулярність прибирання підлоги залежить від ступеня її забруднення. Щоденне прибирання щіткою проводиться за допомогою очищувача. Якщо забруднення на підлозі незначні, можна проводити прибирання не частіше ніж один раз на тиждень. Прибирання проводиться механізовано або в ручний спосіб.

Грунтовне чищення. Наносити новий захисний шар можна лише після того, як будуть видалені залишки старого і після того як буде проведена ґрунтовна чистка. Грунтовно чистити підлогу потрібно раз в 3-6 міс. або частіше, якщо є така потреба. Для цих цілей потрібно використовувати розчин висококонцентрованого очищувача. Після обробки і декількох хвилин витримки стару плівку потрібно зняти за допомогою щіток, а її залишки видалити шваброю або тряпкою.В кінці підлогу потрібно промити кілька разів простою водою. Чистка проводиться механізовано або в ручний спосіб. Після того як підлога повністю висохне, можна наносити новий захисний шар.

Забруднення які важко видаляються. Плями різного походження, клейкі забруднення і сліди після каблуків можна видалити за допомогою засобу для чищення без додавання води. При цьому не рекомендується наносити його на підлогу, на період більше 5 хв. Після закінчення даного періоду засіб потрібно видалити губкою або щіткою, після чого промити звичайною водою.

Важливо знати!

  • прямий вплив засобу для ґрунтовної чистки не більше 5 хв.
  • окремі колірні тони можуть трохи змінити колір, тому, перед використанням засобу завжди потрібно перевірити його дію на полімерному покритті.

Машинне очищення підлоги

Дуже якісного результату можна досягти під час проміжного або ґрунтовного очищення при використанні спеціального обладнання з подвійною щіткою. Очищаючи полімерні покриття, рекомендується робити вологе прибирання. Щоб підвищити глянц покриття під час звичайного прибирання необхідно провести полірування покриття спеціальними щітками.


banner

Наши достижения

banner
banner
banner