Украина, 65000, г. Одесса, ул. Новосельского - 94, оф. 20

Види і застосування промислових наливних підлог

мар

07

2019

Що являють собою наливні підлоги? Даючи відповідь на дане питання, можна відзначити два основних типи таких підлог: фінішні підлоги на полімерній основі і вирівнючі стяжки. Дані види підлог нерідко плутають, хоча у них є принципові відмінності.

Отже, якими можуть бути наливні підлоги?

Сухі цементні суміші

Це сухі піскоцементні суміші, до яких підмішуються полімерні добавки на різній основі. Такі матеріали правильно було б називати «Ремонтні суміші» або «Суміші для стяжок», тому що вони використовуються для проведення ремонту бетонної підлоги або нанесення на основу вирівнюючих стяжок. Дані види покриттів не є «остаточними», а застосовуються для подальшого монтажу покриттів з ламінату, паркету, лінолеуму, ковроліну і ін. Найчастіше вони використовуються в офісах або в будинках житлових приміщень.

Другий тип - це підлоги наливного типу на полімерній основі.

Що вдає із себе наливна підлога на полімерній основі? Це матеріали, які пов'язані полімерними сполучниками (поліуретановими, епоксидними і ін.) Наносяться за принципом наливу. Даний тип покриттів використовується для пристрою самого верхнього, т.зв. «Заключного» шару. Головною перевагою цих підлог є максимальний рівень зносостійкості і, само собою, довговічності. Кольорові наливні підлоги можуть бути виконані із застосуванням Гліттера (блиски) і чіпсів, що дає можливість отримати якісь додаткові декоративні властивості.

Полімерні наливні підлоги найбільш часто використовуються для облаштування підлог в офісах, магазинах, адміністративних і громадських будівлях і ін. Також даний вид підлог добре підходить для монтажу в гаражних приміщеннях, складських, промислових цехах і ін., Проте, для такого типу приміщень даний вид полімерних підлог є досить дорогим. Для цих приміщень набагато більшу роль відіграє економічність і захист, а не декоративність.

Вихід із ситуації дуже простий - застосовувати для влаштування підлоги не полімерні види підлог наливного типу, а епоксидні, а також поліуретанові кварцнаполнені покриття, полімерні покриття фарбувального виду, поліуретанові просочення і ін.

Використання наливних підлог

При використанні наливних підлог для облаштування, надаэться можливість створювати міцні полімерні покриття без швів з високими декоративними властивостями і високими механічними характеристиками.

Сфери використання наливних підлог досить широкі, і вони захоплюють майже всі напрямки житлового і цивільного будівництва:

  1. Паркінги, гаражі. Наливні підлоги, що використовуються в гаражних приміщеннях максимально стійкі до реакції агресивних хімічних середовищ і стирання. У зонах, де планується інтенсивний рух автомобільного транспорту, використовується різновид наливної підлоги, який армований за допомогою кварцового піску, що істотно збільшує абразивну і механічну зносостійкість.
  2. Приміщення складів. Універсальність використання наливної підлоги дає можливість облаштовувати покриття як на закритих, так і на відкритих складських майданчиках і розвантажувально-навантажувальних рампах.
  3. Виставкові та торгові павільйони. Використання наливної підлоги в торгових павільйонах і магазинах пов'язано з можливістю включити різноманітні декоративні елементи в покриття, з високими естетичними якостями і можливістю нанести, при необхідності, різні малюнки і логотипи.
  4. Виробничі приміщення мають різне призначення. Стійкість наливних підлог перед механічними, термічними та ударними навантаженнями, дає можливість застосовувати їх в різних галузях промислового будівництва.
  5. Підприємства харчопрому. Наливна підлога є екологічним безпечним видом підлогового покриття і може використовуватися в різних галузях харчової промисловості.
  6. Підприємства агропромислового комплексу. Стійкість наливної підлоги до солей і лугів дає можливість застосовувати її в абсолютно різних галузях агропромислового господарства.
  7. Підприємства з виробництва медичних препаратів. Дозвіл на установку наливної підлоги у фармакологічній та медичній галузях підтверджені спеціальними санітарно-епідеміологічними висновками.
  8. Житлові квартири і офіси. Використання наливних підлог в умовах цивільного будівництва, дає можливість домогтися ефекту «рідкого лінолеуму» без швів, а можливість використання різних кольорів, дозволяє застосовувати безмежну розмаїтість варіантів облаштування.
  9. Морозильні і холодильні камери. Вибір наливної підлоги в якості підлогового покриття для морозильних і холодильних камер обумовлений стійкістю даного виду підлоги до істотних перепадів температури і підвищеною стійкістю перед обмерзанням поверхні.
  10. Спортивні комплекси. Спектр використання даного виду підлог в цьому напрямку досить великий. Наливні підлоги можуть бути встановлені на тенісних кортах, ролердромах, дитячих майданчиках, бігових майданчиках, в фітнес та оздоровчих клубах, басейнах і ін.

Це зовсім не повний список напрямків і об'єктів, де можуть бути використані наливні підлоги, які забезпечать надійну і тривалу експлуатацію.


banner

Наши достижения

banner
banner
banner