Украина, 65000, г. Одесса, ул. Новосельского - 94, оф. 20

Усунення дефектів і ремонт наливних підлог

мар

07

2019

Наливні полімерні підлоги являють собою полімерне покриття без швів, яке широко використовується в сьогоднішньому будівництві, особливо під час облаштування високодекоративних інтер'єрів. Найчастіше використовуються метілметакрілатне, епоксидне і поліуретанове покриття.

Правильність вибору виду покриття, найчастіше, залежить від тієї організації, яка займається виконанням проекту по планованому об'єкту. А якщо в проекті не вказано вид покриття, то його вибір, є прерогативою технічних або експлуатаційних служб самого замовника. Суттєву допомогу при даному виборі здатна надати спеціалізована організація-підрядник, працівники якої мають добрий досвід в проведенні подібних робіт.

З огляду на те, що усунення зауважень по якості стяжки досить часто можливо без внесення змін в проектні дані полімерного покриття (певного виду наливної підлоги на основі полімеру), спеціальні вимоги до кваліфікації можуть пред'являтися до контролюючого інженерного персоналу і робітникам, які безпосередньо виконують полімерні роботи. Першочергово це пов'язано з виявленням дефектів на полімерному покритті лише після того, як проходить основний етап полімеризації матеріалу.

Коригування дефектів при фрагментарних відшаруваннях поверхні покриття відбувається за допомогою встановлювання «латок», після чого проводиться шліфування та полірування. Якщо відбулося лише окреме неповне відхилення від загальної площини підлоги, потрібно здійснити додаткову обробку місць з перепадами прозорим фінішним полімерним шаром. В цей же час, товщина покриття не може бути менше ніж 0,5 міліметра. Усувати дефекти на наливній підлозі необхідно методом ґрунтовної зачистки, повного знежирення ділянки, на якій проводиться ремонт і нанесенням на дану ділянку полімерного шару.

Можливі дефекти і методи їх видалення

  1. Тріщини. Тріщини на полімерній підлозі можуть з'являтися через зрушення або руйнування основи. Це може відбуватися через використання неякісних або бракованих матеріалів або ж через порушення пропорцій під час змішування компонентів. Щоб прибрати поодинокі тріщини, потрібно провести шпатлювання певною полімерною шпаклівкою. Якщо по всій поверхні підлоги з'явилася ціла «павутина» тріщин - покриття доведеться замінити, іншого виходу немає.
  2. Вибоїни. Найчастіше, причиною того, що з'являються вибоїни, є руйнування покриття від падіння якихось масивних предметів або від впливу ударів. Варіантів, через які відбуваються руйнування буває кілька - порушення термінів по початку введення в експлуатацію підлоги (до того як відбудеться повний набір підлогою всіх фізико-механічних параметрів), неправильна експлуатація підлоги, повна невідповідність обраного виду підлоги експлуатаційним параметрам на конкретному об'єкті та ін. Усунути дефекти можна методом шпатлювання проблемних зон певною полімерною шпаклівкою або зробивши на місцях пошкоджень полімерні «заплатки».

Здуття. Причини, через які можуть відбуватися здуття:

  • недостатньо міцна основа;
  • покриття було нанесено на вологу основу;
  • основу було недостатньо знепилено;
  • роботи виконувалися за забрудненій основі

Щоб усунути ці дефекти, необхідно зробити наступне - зняти всі покриття на проблемних місцях, видалити всі існуючі дефекти основи, після чого відновити наливне покриття.

  1. Раковини, вм'ятини, кратери, бульбашки. Ці дефекти часто з'являються через такі причини як:
  • сильні протяги в приміщенні при проведенні монтажних робіт;
  • легка прокатка нанесеного полімерного матеріалу за допомогою аероціонних голчастих валиків;
  • попадання сміття на матеріал в процесі монтажних робіт

Усунути всі ці дефекти можна за допомогою часткової заміни покриття.

Якщо колір підлоги не відповідає проектному, це може бути пов'язано з використанням неякісного матеріалу. Усунути цей дефект вийде лише за допомогою повної переливки полімерного покриття.

Нехай там як, а усунути більшість дефектів в полімерних підлогах можна як при виробничих роботах, так і під час експлуатації, не погіршуючи експлуатаційні характеристики цих підлог, що надає їм незаперечні переваги.


banner

Наши достижения

banner
banner
banner