Украина, 65000, г. Одесса, ул. Новосельского - 94, оф. 20

Від чого залежить вартість наливної підлоги

мар

07

2019

У сьогоднішньому цивільному, а також промисловому будівництві, величезне значення приділяється питанню  монтажу в приміщеннях промислових підлог. Найчастіше, дані підлоги мають назву полімерних наливних. До експлуатаційних характеристик цих підлог пред'являють дуже високі вимоги. Їм необхідно витримувати стійкість до різних механічних навантажень (серед них значні пішохідні навантаження, а ще вплив автомобільних коліс, в т.ч. і коліс, на яких встановлені спеціальні шипи з металу), впливу хімічно активних рідин і вологи, мати підвищені декоративні властивості. Досить важливим питанням під час вибору даного виду покриття, є його вартість.

Вартість наливних підлог може залежати від великої кількості факторів: умов на об'єкті під час виконання робіт, інтенсивності і характеру навантажень на основу підлоги, різноманітних побажань замовника, стану самої поверхні, на яку планується виконувати монтаж наливної підлоги, «рівень декоративності» і багато іншого. Володіючи цими даними, можна більш точно визначитися з видом і прорахувати вартість підлог.

Наливна підлога - це не зовсім правильне визначення для повного різноманіття декоративно-захисних покриттів підлоги. Традиційні наливні полімерні підлоги є тонкошаровим покриттям з товщиною від двох міліметрів, які потрібно наносити тільки на добре підготовлену основу використовуючи метод наливу. З цієї причини підлоги і отримали дану назву. Але так вийшло, що практично всі різновиди полімерних покриттів для підлоги почали іменувати наливними підлогами. Нижче, ми спробуємо допомогти Вам з систематизацією даного виду підлог, щоб Ви завжди мали можливість визначити вартість і вид полімерного покриття будь-якого типу.

За типом полімеру всі наливні підлоги можна розділити на 2 основні види - це поліуретанові і епоксидні. Є також і інші види даних підлог, це наприклад ПВХ, акрилові, метілметакрілові покриття, проте, в співвідношенні якість / ціна поліуретанові і епоксидні покриття для підлоги займають дуже високі позиції. Ціна, за якою продаються поліуретанові полімерні покриття, найчастіше, набагато менше, ніж ціна епоксидних покриттів, які мають практично ідентичні експлуатаційні характеристики.

Стоимость любого из видов наливного пола в полной мере зависит от того, какая толщина у покрытия, а это, в свою очередь, напрямую зависит от сложности технологии устройства и расхода материалов. В качестве примера можно рассмотреть полиуретановый полимерный пол. Если смотреть на толщину данного напольного покрытия, то полимерные полы разделяются на такие виды:

  • Кольорові кварцнаповнені покриття (види наливних підлог, що мають в складі пісок) - вартість від 700 гривень за квадратний метр. Мінімальна товщина підлогового покриття 1 міліметр, вибрати можна будь-який колір. Товщина покриття для підлоги, і, відповідно зносостійкість, можна регулювати за допомогою розміру фракції доданого піску і кількості кварцнаповнених шарів.
  • Кольорові покриття для підлоги фарбувального виду (кольорова тонкошарова наливна підлога) - вартість без урахування шпатлювання бетонної основи від 350 гривень за квадратний метр. Середня товщина покриття в межах 200 - 250 мкм. Вартість з урахуванням шпатлювання бетонної основи від 400 гривень. Можна підібрати будь-який колір.
  • Просочення (наливна підлога без кольору). Вартість такої підлоги від 250 гривень за квадратний метр (у вартість входять матеріали і робота). Глибина, на яку просочується бетонна поверхня становить 2-5 міліметрів, середня товщина покриття в межах 200 - 250 мкм.
  • Традиційна наливна підлога. Вартість від 600 гривень, товщина від 2-х міліметрів. Можна підібрати будь-який колір.

Вартість наливних підлог у великій мірі залежить від того, в якому саме стані знаходиться сама бетонна поверхня. Чим більше на бетонній поверхні буде нерівностей (перепади по висоті, великі вибоїни і раковини, а також тріщини), тим більшою буде вартість на наливну підлогу будь-якого виду. Значно збільшується ціна на підготовчі технологічні операції під час облаштування полімерних покриттів для підлоги, а відповідно, і вартість полімерних матеріалів. Через це і може підвищуватися ціна наливної підлоги.


banner

Наши достижения

banner
banner
banner