Украина, 65000, г. Одесса, ул. Новосельского - 94, оф. 20

Наливні епоксидні підлоги - безпечно і екологічно

мар

07

2019

Епоксидна наливна підлога - це міцна єдина конструкція, абсолютно нешкідлива для здоров'я і проста в догляді. Так, це саме те гарне покриття, яке все частіше можна зустріти в ресторанах, аеропортах та елітних квартирах. Крім того, завдяки своїй екологічності, таке покриття досить популярно в дитячих установах і лікарнях. Суцільні плюси! Мрієте залити таку підлогу у власній квартирі?

Зараз ми розповімо, як це зробити. Наливні епоксидні підлоги по праву вважаються одними з найбільш стійких до вологості і дії агресивного хімії: кислот, лугів і розчинників. Такі підлоги можна мити гарячою водою і практично будь-яким миючим засобом, чому їх вважають за краще влаштовувати в різних лабораторіях, приміщеннях з підвищеною вологістю і в житлових будинках. Епоксидна наливна підлога також цінна своєю унікальною ремонтнопридатністю: в разі глибокої подряпини або тріщини досить одного лише мазка пензлика, тоді як з поліуретановими доведеться повозитися.

Давайте відзначимо не менш важливі переваги епоксидних наливних підлог:

  • Простота експлуатації. Епоксидний підлога - це ідеально рівну основу, за яким доглядати не складніше, ніж за паркетом, покритим лаком.
  • Стійкість до перепадів температур. Ви зі спокійною душею можете зробити таку підлогу в лазні: ні спека, ні пар, ні не опалювальні зимові місяці такому покриттю не зашкодять.
  • Відсутність стиків. Більше бруд нікуди не забереться.
  • Зносостійкість. Довговічність цього покриття вас здивує.
  • Різноманіття кольорів і можливостей ексклюзивного дизайну оформлення.

А найбільша перевага епоксидної наливної підлоги в тому, що немає потреби її додатково гідроізолювати - це вже свого роду гідроізоляція! Але врахуйте, що демонтаж такої підлоги практично не можливий - куди простіше прямо на ній зробити другим шаром ще одну.

Міфи і правда про екологічність епоксидних підлог
"Ці підлоги виділяють шкідливі випаровування." Виявляється, серед обивателів таке побоювання дійсно є, через що багато хто відмовляється робити у себе вдома таке красиве підлогове покриття. Але насправді серед усіх реактопластичних смол, якими ми дихаємо щодня (досить тільки вийти з дому), епоксидні смоли - самі нешкідливі. У твердому стані вони абсолютно екологічні. Звичайно, нагрів для них так само небажаний, як і для звичайного натурального дерева, яке в таких умовах виділяє смоли.

Що ж, давайте перерахуємо, які саме можливі випаровування сьогодні лякають деяких і народжують безліч міфів:

  • Епіхлоргідрин. Дратує шкіру і слизові, викликає бронхіт, погано впливає на судинну систему.
  • Ангідриди. Можуть викликати сильну задуху.
  • Толуол. Якщо дихати їм довго, то процес кровотворення буде порушений.
  • Гексаметілдіамін. Якщо потрапить в очі - дійде до некрозу.
  • Поліетілполіамін. Чи потрапить на шкіру - будуть дуже неприємні відчуття.

Але всі ці летючі речовини в кількості 3-5% виділяються тільки при нанесенні шарів підлоги! Під час полімеризації вони повністю виходять, і рівно через тиждень їх вже й сліду немає в приміщенні. Ось коли епоксидна підлога вважається на всі 100% екологічно чистою і безпечною навіть для дітей. А до цього ви повинні захищати свої очі, легені і шкіру.

Так, полімерні підлоги не складаються з натуральних матеріалів, але за своїми санітарно-гігієнічними характеристиками дуже до них близькі. Про це ви завжди можете дізнатися з сертифікатів якості. Хоча варто відзначити, що серед епоксидних підлог є і такі марки, які можуть повністю гарантувати безпеку навіть під час самих робіт.


banner

Наши достижения

banner
banner
banner